Takie lekcje nie miały by racji bytu, gdybyśmy byli w szkole. Teoria przekazywana jest przez panią Ewę pomiędzy kolejnymi zadaniami ruchowymi, a praktyczne zajęcia z przygotowania zdrowego lunchu- to już w ogóle nierealne. Co innego na zdalnym… Dlatego dziś zaprezentujemy nasze zajęcia- może kogoś zainspirujemy do działania.
Gdzie jak nie na wychowaniu fizycznym możemy nauczyć się zdrowego odżywiania, poznać wartość warzyw i ich znaczenie dla naszego rozwoju?
Lunch to ważny posiłek, najczęściej w tym czasie mamy zajęcia, a zjedzenie czegoś pożywnego pozwoli na aktywne uczestnictwo w kolejnych wyzwaniach.
Pierwszą z naszych propozycji były duszone warzywa z prażonymi nasionami.
Drugą propozycja była pasta do chleba z awocado i jajka. Po przepisy zapraszamy do uczniów klasy VIII, którzy sprawdzili je na sobie- dla zainteresowanych- wszyscy żyją ;-)