JADŁOSPIS obiady

 

Bilans energetyczny

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 9.11

 

 

Zupa krupnik z kasza jęczmienną i zieloną pietruszką

164,3 kcal

1,7,9

Spaghetti z sosem pomidorowym, serem żółtym i bazylią

369,5 kcal

1,3,7

Herbata z cukrem

20 kcal

 

 

WTOREK 10.11

 

 

Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo

177,6 kcal, 76,8 kcal

17,9

Placki ziemniaczane ze śmietaną

429, 2 kcal

1,3,7

Woda mineralna z pomarańczą

 

 

CZWARTEK 12.11

 

 

Zupa koperkowa na bulionie warzywnym z ziemniakami

144,3

1,9

Gulasz z kasza gryczaną i ogórkiem kiszonym

306,3 kcal

3,9

Woda mineralna

Jogurt owocowy 115 kcal 7
PIĄTEK 13.11

 

 

Zupa pieczarkowa z makaronem

164,4 kcal

1,9

Ryba po grecku z ryżem

354,6 kcal

1,3,4

Herbata z miodem

20 kcal

10

 

 

 

JADŁOSPIS śniadania

 

PONIEDZIAŁEK 9.11

Kakao

Chleb razowy, bułka z dynią, masło, jajko gotowane, pomidor, ser żółty, ogórek

Pomarańcza

Herbata z cytryną

PODWIECZOREK: mus jabłkowy

 

 

WTOREK 10.11

Zupa mleczna z makaronem

Pieczywo żytnie z ziarnem, bułka ciemna, masło, wędlina, serek naturalny, awokado, papryka, sałata

Jabłko

Herbata owocowa

PODWIECZOREK: jogurt

 

 

CZWARTEK 12.11

Bawarka

Pieczywo wiejskie, bułka ciemna, masło, pasztet, serek ziołowy, pomidor, ogórek kiszony

Banan

Herbata z cytryną

PODWIECZOREK: jabłko

 

PIĄTEK 13.11

Zupa mleczna z ryżem i rodzynkami

Pieczywo razowe, chleb wiejski, twarożek, dżem

Gruszka

Herbata ziołowa

PODWIECZOREK: kiwi

 

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Published On: 8 listopada, 2020