JADŁOSPIS obiady

 

Bilans energetyczny

Alergeny

 

 

WTOREK 4.05

 

 

Zupa kapuśniak

127,7 kcal

7,9

Makaron z truskawkami i bitą śmietaną

294 kcal

1,7

Kompot

50 kcal

Jogurt owocowy

115 kcal 

 1,7
ŚRODA 5.05

 

 

Zupa rosół z makaronem

168,8 kcal

1,9

Gyros drobiowy z sosem czosnkowym, ryż i surówka z kiszonych ogórków

373,6 kcal

7

Woda mineralna z cytryną

CZWARTEK 6.05

 

 

Zupa żurek z jajkiem i kiełbasą

154,6 kcal

3,7

Pierogi z serem i bananem

379,4 kcal

1,3,7

Kompot

50 kcal

PIĄTEK 7.05

 

 

Zupa grysikowa

171,04 kcal

1,9

Ryba smażona z pieczonymi ziemniakami i fasolką szparagową

407,9 kcal

1,3,4

Woda mineralna z cytryną

 

 

 

JADŁOSPIS śniadania

 

 

WTOREK 4.05

Zupa mleczna

Pieczywo żytnie, wiejskie, bułka z dynią, masło, jajecznica, pomidor koktajlowy, ser żółty

Melon

Herbata

PODWIECZOREK: mandarynki

 

ŚRODA 5.05

Bawarka

Pieczywo górskie, bułka ciemna, masło, schab pieczony, rzodkiewka, serek ziołowy, sałata

Borówka

Herbata z cytryną

PODWIECZOREK: winogron

 

CZWARTEK 6.05

Płatki na mleku

Pieczywo razowe, zwykłe, bułka ciemna, masło, pasta rybna, ser żółty, ogórek kiszony

Jabłko

Herbata owocowa

PODWIECZOREK: jogurt owocowy

 

PIĄTEK 7.05

Kakao

Pieczywo razowe, wiejskie, bułka wrocławska, masło, twarożek, miód

Mandarynka

Herbata

PODWIECZOREK: pomarańcza

 

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Published On: 4 maja, 2021