JADŁOSPIS obiady
Bilans energetyczny |
Alergeny |
|
|
|
|
WTOREK 4.05 |
|
|
Zupa kapuśniak |
127,7 kcal |
7,9 |
Makaron z truskawkami i bitą śmietaną |
294 kcal |
1,7 |
Kompot |
50 kcal |
– |
Jogurt owocowy |
115 kcal |
1,7 |
ŚRODA 5.05 |
|
|
Zupa rosół z makaronem |
168,8 kcal |
1,9 |
Gyros drobiowy z sosem czosnkowym, ryż i surówka z kiszonych ogórków |
373,6 kcal |
7 |
Woda mineralna z cytryną |
– |
– |
CZWARTEK 6.05 |
|
|
Zupa żurek z jajkiem i kiełbasą |
154,6 kcal |
3,7 |
Pierogi z serem i bananem |
379,4 kcal |
1,3,7 |
Kompot |
50 kcal |
– |
PIĄTEK 7.05 |
|
|
Zupa grysikowa |
171,04 kcal |
1,9 |
Ryba smażona z pieczonymi ziemniakami i fasolką szparagową |
407,9 kcal |
1,3,4 |
Woda mineralna z cytryną |
– |
– |
JADŁOSPIS śniadania
WTOREK 4.05
Zupa mleczna
Pieczywo żytnie, wiejskie, bułka z dynią, masło, jajecznica, pomidor koktajlowy, ser żółty
Melon
Herbata
PODWIECZOREK: mandarynki
ŚRODA 5.05
Bawarka
Pieczywo górskie, bułka ciemna, masło, schab pieczony, rzodkiewka, serek ziołowy, sałata
Borówka
Herbata z cytryną
PODWIECZOREK: winogron
CZWARTEK 6.05
Płatki na mleku
Pieczywo razowe, zwykłe, bułka ciemna, masło, pasta rybna, ser żółty, ogórek kiszony
Jabłko
Herbata owocowa
PODWIECZOREK: jogurt owocowy
PIĄTEK 7.05
Kakao
Pieczywo razowe, wiejskie, bułka wrocławska, masło, twarożek, miód
Mandarynka
Herbata
PODWIECZOREK: pomarańcza
Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.