JADŁOSPIS obiady

 

Bilans energetyczny

Alergeny

WTOREK 3.11

 

 

Zupa rosół z makaronem

168,8 kcal

1,9

Gyros drobiowy z sosem czosnkowym, ryż, surówka z ogórków kiszonych

373,6 kcal

7              

Woda mineralna z cytryną

 

 

ŚRODA 4.11

 

 

Zupa żurek z jajkiem i kiełbasą

154,6 kcal

3,7

Pierogi z serem i bananem

379,4 kcal

1,3,7

Kompot

50 kcal

CZWARTEK 5.11

 

 

Zupa kalafiorowa na bulionie drobiowym, pieczywo

97,4 kcal, 76,8 kcal

7,9

Indyk duszony z warzywami i ziemniakami

285,6 kcal

9

Woda mineralna

Jogurt owocowy 115 kcal  7
PIĄTEK 6.11

 

 

Zupa koperkowa na bulionie warzywnym z makaronem

150 kcal

1,9

Ryba smażona z pieczonymi ziemniakami i groszkiem cukrowym

407,9 kcal

1,3,4

Woda mineralna

 

 

 

JADŁOSPIS śniadania

 

 

WTOREK 3.11

Kawa zbożowa

Pieczywo ciemne, bułka ciemna, masło, pasztet, ogórek kiszony, ser mozzarella

Gruszka

Herbata z cytryną

PODWIECZOREK: pomarańcza

 

ŚRODA 4.11

Zupa mleczna z ryżem i rodzynkami

Pieczywo razowe ze słonecznikiem, chleb wiejski, masło, wędlina, sałata, pomidor

Śliwka

Herbata z miodem

PODWIECZOREK: jogurt pitny do wyciskania

 

CZWARTEK 5.11

Kakao

Chleb żytni z ziarnem, bułka z pestkami dyni, serek naturalny, pasta jajeczna z zieleniną, pomidor koktajlowy

Jabłko

Herbata owocowa

PODWIECZOREK: soczek owocowy 100%

 

PIĄTEK 6.11

Zupa mleczna z kaszą manną i żurawiną

Pieczywo wiejskie, bułka graham, masło, kiełbasa szynkowa, sałata, ogórek, papryka

Mandarynka

Herbata ziołowa

PODWIECZOREK: Batonik

 

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Published On: 2 listopada, 2020