JADŁOSPIS obiady
Bilans energetyczny |
Alergeny |
|
PONIEDZIAŁEK 3.01 |
|
|
Zupa koperkowa z ziemniakami na bulionie warzywnym |
144,3 kcal |
7,9 |
Łazanki z mięsem i kapustą |
345,9 kcal |
1 |
Kompot |
50 kcal |
– |
|
|
|
WTOREK 4.01 |
|
|
Zupa grysikowa |
171,04 kcal |
1,7,9 |
Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z jabłkiem |
384,7 kcal |
3,9 |
Woda mineralna |
– |
– |
ŚRODA 5.01 |
|
|
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i koperkiem |
131,3 kcal |
1,9 |
Naleśniki z serem |
370,2 kcal |
1,3,7 |
Herbata z cukrem |
20 kcal |
– |
JADŁOSPIS śniadania
PONIEDZIAŁEK 3.01
Mleko, płatki czekoladowe
Pieczywo z foremki, razowe
Masło, jajko gotowane, ser żółty
Jabłko
Herbata z miodem
PODWIECZOREK: ciastko
WTOREK 4.01
Bawarka
Pieczywo z siemieniem, chleb zwykły
Masło, rzodkiewka, wędlina, serek ziołowy, sałata, pomidor, awokado
Pomarańcza
Herbata z cytryną
PODWIECZOREK: jogurt czekoladowy Monte
ŚRODA 5.01
Zupa mleczna z kaszą jaglaną i migdałami
Pieczywo razowe, bułka wrocławska
Masło, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, serek naturalny
Mandarynka
Herbata z cytryną
PODWIECZOREK: banan
Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.