JADŁOSPIS obiady

 

Bilans energetyczny

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 28.09

 

 

Zupa szczawiowa z jajkiem

177,6 kcal

7,9

Naleśniki z serem białym, bananem i ananasem

378,9 kcal

1,3,7

Kompot z cukrem

50 kcal

 

 

WTOREK 29.09

 

 

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i koperkiem

131,3 kcal

1,9

Filet z kurczaka z ziemniakami i mizerią

429,2 kcal

1,3,7

Woda mineralna z cytryną

 

 

ŚRODA 30.09

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem

172,45 kcal

1,7,9

Kopytka ze śmietaną i cukrem

282,1 kcal

1,3,7

Kompot

50 kcal

Jabłko 75 kcal 

 

 

CZWARTEK 1.10
Zupa jarzynowa na bulionie drobiowym

136,3 kcal

7,9

Kotlet mielony pieczony z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej

389,1 kcal

1,3,7

Woda mineralna

 

 

 

JADŁOSPIS śniadania i podwieczorki

 

PONIEDZIAŁEK 28.09

Mleko

Chleb razowy, chleb wiejski, bułka zwykła, masło, pasta rybna, ser żółty, sałata, pomidor

Jabłko

Herbata ziołowa

 

 

WTOREK 29.09

Zupa owsianka

Pieczywo orkiszowe, bułka z dynią, masło, ser mozzarella, schab pieczony, pomidor, papryka

Sałatka owocowa

Herbata owocowa

 

ŚRODA 30.09

Kakao

Chleb żytni z ziarnem, chleb wiejski, masło, dżem, serek półtłusty ze szczypiorkiem

Winogron

Herbata z miodem

 

CZWARTEK 1.10

Mleko z płatkami miodowymi

Chleb orkiszowy, bułka wrocławska, masło, pasta jajeczna, rzodkiewka, serek naturalny

Banan

Herbata z cytryną

PODWIECZOREK: pomarańcza

 

 

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Published On: 27 września, 2020