JADŁOSPIS obiady
Bilans energetyczny |
Alergeny |
|
ŚRODA 20.04 |
|
|
Zupa kalafiorowa na bulionie warzywnym z ziemniakami, pieczywo |
97,8 kcal 76,8 kcal |
3,7,9 |
Indyk duszony z warzywami i ziemniakami |
285,9 kcal |
9 |
Woda mineralna |
– |
– |
Jogurt owocowy | 115 kcal | 7 |
CZWARTEK 21.04 |
|
|
Zupa pomidorowa z makaronem |
169,3 kcal |
1,7,9 |
Kopytka ze śmietaną i cukrem |
281,1 kcal |
1,3,7 |
Kompot |
50 kcal |
– |
Jabłko | 75 kcal | – |
PIĄTEK 22.04 |
|
|
Zupa grysikowa |
174,9 kcal |
1,7,,9 |
Ryba smażona z pieczonymi ziemniakami, groszek cukrowy |
407,09 kcal |
1,3,4 |
Woda mineralna z cytryna |
– |
– |
JADŁOSPIS śniadania
ŚRODA 20.04
Kakao
Pieczywo razowe, z foremki, bułka
Masło, jajko gotowane, serek ziołowy, papryka, szczypiorek
Jabłko
Herbata
PODWIECZOREK: soczek
CZWARTEK 21.04
Mleko z granolą owocową
Pieczywo z siemieniem, zwykłe
Masło, pasztet, ogórek kiszony, rzodkiewka
Pomarańcza
Herbata owocowa
PODWIECZOREK: ciastko
PIĄTEK 22.04
Kawa zbożowa
Pieczywo razowe, z siemieniem
Masło, dżem, twarożek
Banan
Herbata z miętą
PODWIECZOREK: pomarańcza
Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.