JADŁOSPIS obiady

 

Bilans energetyczny

Alergeny

 

 

WTOREK 2.11

 

 

Zupa kalafiorowa na bulionie warzywnym

132,3 kcal

9

Spaghetti z sosem pomidorowym, serem żółtym i bazylią

363,5 kcal

1,7

Herbata z cukrem

20 kcal

3

 

ŚRODA 3.11

 

 

Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo

177,6 kcal, 76,87 kcal

3,7,9

Placki ziemniaczane ze śmietaną

330,48 kcal

1,3,7

Woda mineralna z pomarańczą

CZWARTEK 4.11

 

 

Zupa koperkowa na bulionie warzywnym z ziemniakami

144,3 kcal

1,9

Gulasz z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

306,3 kcal

7

Woda mineralna

PIĄTEK 5.1

 

 

Zupa ogórkowa z ryżem na bulionie warzywnym

204,6 kcal

9

Ryba pieczona z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

270 kcal

3,4,9

Kompot

50 kcal

 

 

 

JADŁOSPIS śniadania

 

WTOREK 2.11

Kluski lane na mleku

Pieczywo z siemieniem, bułka, chleb razowy zwykły

Masło, jajecznica ze szczypiorkiem, serek naturalny, pomidor, ogórek

Banan

Herbata z miodem

PODWIECZOREK: wafle ryżowe malinowe

 

ŚRODA 3.11

Bawarka

Chleb razowy, bułka

Baton drobiowy, masło, sałata, pomidor, ser żółty, papryka

Pomarańcza

Herbata owocowa

PODWIECZOREK: ciastko owsiane z morelą

 

CZWARTEK 4.11

Zupa ryżowa

Pieczywo zwykłe i razowe

Dżem, ser biały z rzodkiewką, masło

Jabłko

Herbata

PODWIECZOREK: wafle ryżowe malinowe

 

PIĄTEK 5.11

Kakao

Pieczywo ze słonecznikiem, bułka

Wędlina, sałata, masło, serek naturalny, pomidor

Pomarańcza

Herbata z miodem

PODWIECZOREK: soczek 100%

 

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Published On: 2 listopada, 2021