JADŁOSPIS obiady
Bilans energetyczny |
Alergeny |
|
|
|
|
WTOREK 2.11 |
|
|
Zupa kalafiorowa na bulionie warzywnym |
132,3 kcal |
9 |
Spaghetti z sosem pomidorowym, serem żółtym i bazylią |
363,5 kcal |
1,7 |
Herbata z cukrem |
20 kcal |
3 |
|
||
ŚRODA 3.11 |
|
|
Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo |
177,6 kcal, 76,87 kcal |
3,7,9 |
Placki ziemniaczane ze śmietaną |
330,48 kcal |
1,3,7 |
Woda mineralna z pomarańczą |
– |
– |
CZWARTEK 4.11 |
|
|
Zupa koperkowa na bulionie warzywnym z ziemniakami |
144,3 kcal |
1,9 |
Gulasz z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym |
306,3 kcal |
7 |
Woda mineralna |
– |
– |
PIĄTEK 5.1 |
|
|
Zupa ogórkowa z ryżem na bulionie warzywnym |
204,6 kcal |
9 |
Ryba pieczona z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty |
270 kcal |
3,4,9 |
Kompot |
50 kcal |
– |
JADŁOSPIS śniadania
WTOREK 2.11
Kluski lane na mleku
Pieczywo z siemieniem, bułka, chleb razowy zwykły
Masło, jajecznica ze szczypiorkiem, serek naturalny, pomidor, ogórek
Banan
Herbata z miodem
PODWIECZOREK: wafle ryżowe malinowe
ŚRODA 3.11
Bawarka
Chleb razowy, bułka
Baton drobiowy, masło, sałata, pomidor, ser żółty, papryka
Pomarańcza
Herbata owocowa
PODWIECZOREK: ciastko owsiane z morelą
CZWARTEK 4.11
Zupa ryżowa
Pieczywo zwykłe i razowe
Dżem, ser biały z rzodkiewką, masło
Jabłko
Herbata
PODWIECZOREK: wafle ryżowe malinowe
PIĄTEK 5.11
Kakao
Pieczywo ze słonecznikiem, bułka
Wędlina, sałata, masło, serek naturalny, pomidor
Pomarańcza
Herbata z miodem
PODWIECZOREK: soczek 100%
Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.