JADŁOSPIS obiady
Bilans energetyczny |
Alergeny |
|
PONIEDZIAŁEK 19.10 |
|
|
Zupa brokułowa z grzankami |
175,3 kcal |
1,7,9 |
Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną |
345,3 kcal |
1, 7 |
Kompot |
50 kcal |
– |
|
|
|
WTOREK 20.10 |
|
|
Zupa grysikowa |
171,04 kcal |
1,7,9 |
Kotlet schabowy z ziemniakami i buraczkami |
384,7 kcal |
3,9 |
Woda mineralna |
– |
– |
|
|
|
ŚRODA 21.10 |
|
|
Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą |
384,9 kcal |
6,9 |
Pierogi z serem |
211,09 kcal |
1,3,7 |
Woda mineralna |
50 kcal |
– |
Jogurt owocowy | 115 kcal | – |
CZWARTEK 22.10 |
|
|
Zupa jarzynowa na bulionie warzywnym |
150 kcal |
1,7,9 |
Udko duszone z warzywami, ryż biały |
420,1 kcal |
9 |
Woda mineralna |
– |
– |
Mandarynka |
27 kcal |
– |
PIĄTEK 23.10 |
|
|
Zupa ogórkowa z ryżem na bulionie warzywnym |
204,6 kcal |
9 |
Ryba pieczona z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty |
270 kcal |
3,4,9 |
Kompot |
50 kcal |
– |
JADŁOSPIS śniadania
PONIEDZIAŁEK 19.10
Kakao
Pieczywo ciemne ze słonecznikiem, chleb wiejski, bułka z ziarnem, masło, pasta rybna, ser żółty, pomidor, sałata
Pomarańcza
Herbata owocowa
PODWIECZOREK: winogron
WTOREK 20.10
Zupa mleczna z makaronem
Pieczywo żytnie ze słonecznikiem, bułka z ziarnem, wędlina, masło, serek z ziołami, ogórek. pomidor
Gruszka
Herbata z cytryną
PODWIECZOREK: banan
ŚRODA 21.10
Kawa zbożowa
Chleb orkiszowy, bułka z ziarnem, pasztet myśliwski, masło, papryka, ogórek kiszony, sałatka jarzynowa
Winogron
Herbata ziołowa
PODWIECZOREK: jabłko
CZWARTEK 22.10
Mleko z kuleczkami miodowymi
Chleb ciemny, bułka z ziarnem, masło, twarożek z rzodkiewką, serek naturalny, pomidor koktajlowy
Herbata
PODWIECZOREK: nektrynka
PIĄTEK 23.10
Kawa zbożowa
Chleb żytni z ziarnem, bułka z ziarnem, masło, kiełbasa szynkowa, ogórek, rzodkiewka, roszponka
jabłko
Herbata z miodem
PODWIECZOREK: pomarańcza
Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.