JADŁOSPIS obiady

 

Bilans energetyczny

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 19.10

 

 

Zupa brokułowa z grzankami

175,3 kcal

1,7,9

Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną

345,3 kcal

1, 7

Kompot

50 kcal

 

 

WTOREK 20.10

 

 

Zupa grysikowa

171,04 kcal

1,7,9

Kotlet schabowy z ziemniakami i buraczkami

384,7 kcal

3,9

Woda mineralna

 

 

ŚRODA 21.10

 

 

Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą

384,9 kcal

6,9

Pierogi z serem

211,09 kcal

1,3,7

Woda mineralna

50 kcal

Jogurt owocowy 115 kcal  –
CZWARTEK 22.10

 

 

Zupa jarzynowa na bulionie warzywnym

150 kcal

1,7,9

Udko duszone z warzywami, ryż biały

420,1 kcal

9

Woda mineralna

Mandarynka

27 kcal

PIĄTEK 23.10

 

 

Zupa ogórkowa z ryżem na bulionie warzywnym

204,6 kcal

9

Ryba pieczona z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

270 kcal

3,4,9

Kompot

50 kcal

 

 

 

 

JADŁOSPIS śniadania

 

PONIEDZIAŁEK 19.10

Kakao

Pieczywo ciemne ze słonecznikiem, chleb wiejski, bułka z ziarnem, masło, pasta rybna, ser żółty, pomidor, sałata

Pomarańcza

Herbata owocowa

PODWIECZOREK: winogron

 

 

WTOREK 20.10

Zupa mleczna z makaronem

Pieczywo żytnie ze słonecznikiem, bułka z ziarnem, wędlina, masło, serek z ziołami, ogórek. pomidor

Gruszka

Herbata z cytryną

PODWIECZOREK: banan

 

ŚRODA 21.10

Kawa zbożowa

Chleb orkiszowy, bułka z ziarnem, pasztet myśliwski, masło, papryka, ogórek kiszony, sałatka jarzynowa

Winogron

Herbata ziołowa

PODWIECZOREK: jabłko

 

CZWARTEK 22.10

Mleko z kuleczkami miodowymi

Chleb ciemny, bułka z ziarnem, masło, twarożek z rzodkiewką, serek naturalny, pomidor koktajlowy

Herbata

PODWIECZOREK: nektrynka

 

PIĄTEK 23.10

Kawa zbożowa

Chleb żytni z ziarnem, bułka z ziarnem, masło, kiełbasa szynkowa, ogórek, rzodkiewka, roszponka

jabłko

Herbata z miodem

PODWIECZOREK: pomarańcza

 

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Published On: 18 października, 2020