JADŁOSPIS obiady
Bilans energetyczny |
Alergeny |
|
PONIEDZIAŁEK 18.01 |
|
|
Zupa kapuśniak |
121,6 kcal |
7,9 |
Makaron z truskawkami i bitą śmietaną |
294 kcal |
1,7 |
Kompot |
50 kcal |
– |
Napój mleczny o smaku czekoladowym | 49 kcal | 6,7 |
|
|
|
WTOREK 19.01 |
|
|
Zupa rosół z makaronem |
168,8 kcal |
1,9 |
Gyros drobiowy z sosem czosnkowym, ryż, surówka z ogórków |
373,6 kcal |
7 |
Woda mineralna z cytryną |
– |
– |
|
|
|
ŚRODA 20.01 |
|
|
Zupa żurek z jajkiem i kiełbasą |
154,6 kcal |
3,7 |
Pierogi z twarogiem bananowym |
273,6 kcal |
7 |
Kompot |
50 kcal |
– |
CZWARTEK 21.01 |
|
|
Zupa kalafiorowa na bulionie warzywnym, pieczywo |
174,2 kcal, 76,8 kcal |
9 |
Indyk duszony z warzywami i ziemniakami |
285,6 kcal |
9 |
Woda mineralna |
– |
– |
Jogurt owocowy | 115 kcal | 7 |
PIĄTEK 22.01 |
|
|
Zupa grysikowa |
171,04 kcal |
1,7,9 |
Ryba smażona z pieczonymi ziemniakami, fasolka szparagowa |
407,9 kcal |
1,3,4 |
Woda mineralna z cytryną |
– |
– |
JADŁOSPIS śniadania
PONIEDZIAŁEK 18.01
Bawarka
Pieczywo razowe, bułka ciemna, chleb wiejski, masło, pasta rybna, ogórek kiszony, ser żółty, papryka
Owoce suszone
Herbata
PODWIECZOREK: chrupki kukurydziane
WTOREK 19.01
Zupa mleczna z owocami
Chleb orkiszowy, bułka z ziarnem, masło, wędlina, sałata, pomidor
Gruszka
Herbata owocowa
PODWIECZOREK: mus jabłkowy
ŚRODA 20.01
Bawarka
Pieczywo orkiszowe, bułka ciemna, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewka, serek naturalny
Mandarynka
Herbata z cytryną
PODWIECZOREK: pomarańcza
CZWARTEK 21.01
Mleko z kuleczkami miodowymi
Pieczywo razowe, bułka ciemna, masło, ser mozzarella, pasztet z dziczyzną, papryka, ogórek
Banan
Herbata ziołowa
PODWIECZOREK: wafle ryżowe w polewie malinowej
PIĄTEK 22.01
Kakao
Pieczywo razowe, bułka wrocławska, masło, dżem, twarożek
Winogron
Herbata
PODWIECZOREK: jabłko
Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.