JADŁOSPIS obiady

 

Bilans energetyczny

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 17.05

 

 

Zupa szczawiowa z jajkiem

177,6  kcal

7,9

Naleśniki  z serem białym, bananem i ananasem

378,9 kcal

1,3,7

Herbata z cukrem

20 kcal

 

 

WTOREK 18.05

 

 

Zupa brokułowa na bulionie drobiowym

136,3 kcal

1,9

Klopsik wieprzowo-drobiowy w sosie koperkowym  z makaronem pełnoziarnistym i surówką z czerwonej kapusty

401,1 kcal

7

Woda mineralna

 

ŚRODA 19.05

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem

172,75 kcal

1,7,9

Kopytka ze śmietaną i cukrem

282,1 kcal

1,3,7

Kompot

50 kcal

Jabłko 75 kcal  –
CZWARTEK 20.05

 

 

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i koperkiem

131,3 kcal

1,9

Filet z kurczaka z ziemniakami i mizerią

429,2 kcal

1,3,7

Woda mineralna z cytryną

PIĄTEK 21.05

 

 

Zupa ogórkowa na bulionie warzywnym z ziemniakami

142,9 kcal

1,9

Pulpet rybny w sosie cytrynowym z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej

409,18 kcal

1,3,4,7

Herbata z cytryną i cukrem

20 kcal

 

 

 

JADŁOSPIS śniadania

 

PONIEDZIAŁEK 17.05

Kakao

Bułka z ziarnem, pieczywo razowe, orkiszowe, masło, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, ser z ziołami

Jabłko

Herbata z miodem

PODWIECZOREK: pomarańcza

 

 

WTOREK 18.05

Zupa mleczna z płatkami

Chleb wiejski, bułka z dynią, chleb razowy, wędlina, masło, pomidor, serek naturalny

Banan

Herbata

PODWIECZOREK: jogurt owocowy

 

ŚRODA 19.05

Mleko z płatkami

Pieczywo razowe, orkiszowe, bułka z dynią, masło, jajko gotowane, ser z ziołami, papryka, rzodkiewka

Borówki

Herbata owocowa

PODWIECZOREK:banan

 

CZWARTEK 20.05

Kawa zbożowa

Pieczywo żytnie, zwykłe, bułka z ziarnem, masło, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor

Melon

Herbata z cytryną

PODWIECZOREK: soczek

 

PIĄTEK 21.05

Zupa mleczna z płatkami owsianymi

Pieczywo wiejskie, żytnie, masło, miód, dżem

Kiwi

Herbata

PODWIECZOREK: serek waniliowy

 

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Published On: 17 maja, 2021