JADŁOSPIS obiady

 

Bilans energetyczny

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 16.11

 

 

Zupa brokułowa z grzankami

175,3 kcal

1,7,9

Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną

345,3 kcal

1,7

Kompot

50 kcal

 

 

WTOREK 17.11

 

 

Zupa grysikowa

171,04 kcal

1,7,9

Kotlet schabowy z ziemniakami i burakami

384,7 kcal

3,9

Woda mineralna

 

 

ŚRODA 18.11

 

 

Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą

284,9 kcal

6,9

Pierogi z serem

211,09 kcal

1,3,7

Woda mineralna

Jogurt owocowy 115 kcal 7
CZWARTEK 19.11

 

 

Zupa krupnik z kaszy pęczak

50,02 kcal

1,9

Gołąbki z ziemniakami i sosem pomidorowym

355,3 kcal

1,7,9

Herbata z  miodem

20 kcal

10

PIĄTEK 20.11

 

 

Zupa ogórkowa z ryżem na bulionie warzywnym

204,6 kcal

9

Ryba pieczona z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

270 kcal

1,3,9

Kompot

50 kcal

 

 

 

JADŁOSPIS śniadania

 

PONIEDZIAŁEK 16.11

Płatki owsiane na mleku

Pieczywo żytnie, bułka ziemna, masło, jajecznica, serek żółty, pomidor

Melon

Herbata owocowa

PODWIECZOREK: snacki popcornowe

 

 

WTOREK 17.11

Kakao

Chleb orkiszowy, bułka z dynią, masło, szynka drobiowa, rukola, pomidor

Banan

Herbata z cytryną

PODWIECZOREK: serek waniliowy

 

ŚRODA 18.11

Płatki fit z mlekiem

Chleb wiejski i razowy, bułka ciemna, pasta rybna, masło, ser żółty, rzodkiewka

Pomarańcza

Herbata

PODWIECZOREK: banan

 

CZWARTEK 19.11

Bawarka

Pieczywo orkiszowe, bułka ciemna, masło, jajko gotowane, serek naturalny, rzodkiweka, papryka

Winogron

Herbata ziołowa

PODWIECZOREK: pomarańcza

 

PIĄTEK 20.11

Zupa mleczna z owocami suszonymi

Chleb razowy, bułka z dynią, masło, twarożek, miód

Jabłko

Herbata

PODWIECZOREK: Bułka maślana + soczek

 

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Published On: 16 listopada, 2020