JADŁOSPIS obiady

 

Bilans energetyczny

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 15.03

 

 

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i zieloną pietruszką

164,3 kcal

1,7,9

Spaghetii z sosem pomidorowym, serem żółtym i bazylią

363,5 kcal

1,7,3

Herbata z cukrem

20 kcal

 

 

WTOREK 16.03

 

 

Zupa koperkowa na bulionie warzywnym z ziemniakami

144,3 kcal

1,9

Gulasz z kaszą burgund i ogórkiem kiszonym

306,3 kcal

1,3,7

Woda mineralna

Jogurt owocowy

 115 kcal

7
ŚRODA 17.03

 

 

Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo

177,6 kcal, 76,8 kcal

1,7,9

Placki ziemniaczane ze śmietaną

330,48 kcal

1,3,7

Woda mineralna z pomarańczą

CZWARTEK 18.03

 

 

Zupa jarzynowa na bulionie warzywnym

150 kcal

1,7,9

Udko duszone z warzywami, ryż biały

420,10 kcal

3,7,9

Woda mineralna

 Mandarynka  27 kcal  –
PIĄTEK 19.03

 

 

Zupa pieczarkowa z makaronem

164,4 kcal

1,9

Ryba po grecku z ryżem

354,6 kcal

1,3,4,7

Herbata z miodem

20 kcal

10

 

 

 

JADŁOSPIS śniadania

 

PONIEDZIAŁEK 15.03

Bawarka

Chleb żytni i wiejski, bułka z dynią, twarożek z rzodkiewką, serek ziołowy

Rodzynki

Herbata owocowa

PODWIECZOREK: banan

 

 

WTOREK 16.03

Zupa mleczna z płatkami owsianymi

Pieczywo razowe, orkiszowe, bułka wrocławska, wędlina, sałata roszponka, ser mozzarella, pomidor

Winogron

Herbata ziołowa

PODWIECZOREK: pomarańcza

 

ŚRODA 17.03

Kakao

Chleb razowy i wiejski, bułka z ziarnem, masło, schab pieczony, papryka, sałatka jarzynowa

Jabłko

Herbata z cytryną

PODWIECZOREK: jogurt pitny

 

CZWARTEK 18.03

Mleko z płatkami granola czekoladowymi

Chleb orkiszowy i razowy, bułka z dynią, masło, jajko gotowane, pomidor, sałata

Herbata owocowa

PODWIECZOREK: kiwi

 

PIĄTEK 19.03

Bawarka

Bułka wrocławska, chleb razowy, bułka z ziarnem, masło, miód, dżem

Sok owocowy wyciskany ze świeżych owoców

Herbata

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe

 

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Published On: 15 marca, 2021