JADŁOSPIS obiady
| 
 Bilans energetyczny  | 
 Alergeny  | 
|
| PONIEDZIAŁEK 15.02 | 
 
  | 
 
  | 
| Zupa kapuśniak | 
 121,6 kcal  | 
 7,9  | 
| Makaron z serem, truskawkami i bitą śmietaną | 
 294 kcal  | 
 1,7  | 
| Kompot | 
 50 kcal  | 
 –  | 
| 
 
  | 
 
  | 
|
| WTOREK 16.02 | 
 
  | 
 
  | 
| Zupa rosół z makaronem | 
 168,8 kcal  | 
 1,9  | 
| Gyros z sosem czosnkowym, ryżem i surówką z ogórków | 
 373,6 kcal  | 
 7  | 
| Woda mineralna z cytryną | 
 –  | 
 –  | 
| 
 
  | 
||
| ŚRODA 17.02 | 
 
  | 
 
  | 
| Zupa grysikowa | 
 171,04 kcal  | 
 1,7,9  | 
| Ryba smażona z pieczonymi ziemniakami i kiszoną kapustą | 
 407,9 kcal  | 
 1,3,4  | 
| Woda mineralna z cytryną | 
 –  | 
 –  | 
| CZWARTEK 18.02 | 
 
  | 
 
  | 
| Zupa zaciera na bulionie warzywnym | 
 179,84 kcal  | 
 1,9  | 
| Kotlet mielony z ziemniakami i surówką z białej kapusty | 
 316,7 kcal  | 
 1,7,9  | 
| Woda mineralna | 
 –  | 
 –  | 
| Jogurt owocowy | 115 kcal | 7 | 
| PIĄTEK 19.02 | 
 
  | 
 
  | 
| Zupa grochowa z ziemniakami na bulionie drobiowym | 
 284,9 kcal  | 
 6,9  | 
| Makaron z serem | 
 211,09 kcal  | 
 1,7  | 
| Kompot | 
 50 kcal  | 
 –  | 
JADŁOSPIS śniadania
PONIEDZIAŁEK 15.02
Kakao
Pieczywo razowe, bułka z ziarnem, masło, rzodkiewka, rukola, pomidor, awokado, wędlina
Pomarańcza
Herbata z miodem
PODWIECZOREK: mandarynka
WTOREK 16.02
Zupa mleczna
Chleb orkiszowy, bułka z ziarnem, masło, pasztet z dziczyzną, mozzarella, papryka, pomidor
Wafle kukurydziane
Herbata owocowa
PODWIECZOREK: banan
ŚRODA 17.02
Kakao
Pieczywo razowe, chleb orkiszowy, bułka z ziarnem, masło, jajko gotowane, papryka, serek ziołowy, pomidor
Jabłko
Herbata
PODWIECZOREK: ciastko owsiane
CZWARTEK 18.02
Mleko z chrupkami kolorowymi
Pieczywo ciemne, bułka z dynią, masło, wędlina, awokado, pomidor, serek naturalny
Banan
Herbata owocowa
PODWIECZOREK: jabłko
PIĄTEK 19.02
Bawarka
Pieczywo razowe i żytnie, bułka z ziarnem, masło, pasta rybna, ser żółty, ogórek kiszony, pomidor
Pomarańcza
Herbata z cytryną
PODWIECZOREK: serek + bułka maślana
Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.
