JADŁOSPIS obiady
|
Bilans energetyczny |
Alergeny |
|
| PONIEDZIAŁEK 1.03 |
|
|
| Zupa jarzynowa na bulionie warzywnym |
150,9 kcal |
1,7,9 |
| Naleśniki z serem białym, ananasem i bananem |
378,9 kcal |
1,7,3 |
| Herbata z cukrem |
20 kcal |
– |
|
|
|
|
| WTOREK 2.03 |
|
|
| Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i koperkiem |
131,3 kcal |
1,9 |
| Filet z kurczaka z ziemniakami i fasolką szparagową |
429,9 kcal |
1,3,7 |
| Woda mineralna z cytryną |
– |
– |
|
|
||
| ŚRODA 3.03 |
|
|
| Zupa pomidorowa z makaronem |
172,75 kcal |
1,7,9 |
| Kopytka ze śmietaną i cukrem |
282, 1 kcal |
1,3,7 |
| Kompot |
50 kcal |
– |
| Jabłko | 75 kcal | – |
| CZWARTEK 4.03 |
|
|
| Zupa zacierka na bulionie drobiowym |
136,3 kcal |
1,7,9 |
| Kotlet pożarski pieczony, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty |
430 kcal |
3,7,9 |
| Woda mineralna |
– |
– |
| PIĄTEK 5.03 |
|
|
| Zupa ogórkowa na bulionie warzywnym z ziemniakami |
142,9 kcal |
1,9 |
| Pulpet rybny w sosie cytrynowym z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej |
409,18 kcal |
1,3,4,7 |
| Herbata z cytryną i cukrem |
20 kcal |
– |
JADŁOSPIS śniadania
PONIEDZIAŁEK 1.03
Kawa mleczna
Pieczywo żytnie, bułka ciemna, chleb wiejski, masło, pasta rybna, serek naturalny, papryka
Pomarańcza
Herbata z miodem
PODWIECZOREK: jabłko
WTOREK 2.03
Zupa mleczna z makaronem
Chleb orkiszowy i razowy bułka z dynią, pasta jajeczna,serek naturalny, rzodkiewka
Mandarynka
Herbata z cytryną
PODWIECZOREK: jogurt
ŚRODA 3.03
Bawarka
Pieczywo wiejskie, bułka z ziarnem, pieczywo żytnie, masło, wędlina drobiowa, papryka, ser mozzarella, sałatka jarzynowa
Jabłko
Herbata ziołowa
PODWIECZOREK: banan
CZWARTEK 4.03
Mleko z chrupkami czekoladowymi
Bułka wrocławska, chleb orkiszowy, bułka z dynią, masło, miód, ser biały
Banan
Herbata
PODWIECZOREK: soczek
PIĄTEK 5.03
Kakao
Chleb razowy wiejski, bułka z ziarnem, masło, jajko gotowane, serek ziołowy, pomidor, papryka
Melon
Herbata
PODWIECZOREK: ciastko
Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.
