JADŁOSPIS obiady
Bilans energetyczny |
Alergeny |
|
WTOREK 15.06 |
|
|
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i koperkiem |
131,3 kcal |
7,9 |
Filet z kurczaka z ziemniakami i mizerią |
429,2 kcal |
1,3,7 |
Woda mineralna z cytryną |
– |
– |
|
|
|
ŚRODA 16.06 |
|
|
Zupa pomidorowa z makaronem |
172,75 kcal |
1,7,9 |
Kopytka za śmietaną i cukrem |
282,1 kcal |
1,3,7 |
Kompot |
50 kcal |
– |
Jabłko |
75 kcal |
|
CZWARTEK 17.06 |
|
|
Zupa kalafiorowa na bulionie drobiowym, pieczywo |
79,4 kcal, 76,8 kcal |
1,7,9 |
Indyk duszony z warzywami i ryżem |
285,6 kcal |
1,3,7 |
Woda mineralna |
– |
– |
Jogurt owocowy | 115 kcal | 7 |
PIĄTEK 18.06 |
|
|
Zupa ogórkowa z ryżem na bulionie warzywnym |
204,6 kcal |
1,3,7 |
Ryba pieczona z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty |
270 kcal |
1,3,4,7 |
Kompot |
50 kcal |
– |
JADŁOSPIS śniadania
WTOREK 15.06
Zupa mleczna z manną
Chleb żytni, razowy, bułka z ziarnem, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, serek naturalny, pomidor koktajlowy
Jabłko
Herbata z cytryną
PODWIECZOREK: soczek 100%
ŚRODA 16.06
Bawarka
Chleb wiejski, razowy, bułka z dynią, masło, pasztet wieprzowy, ogórek, papryka, ser żółty
Borówka amerykańska
Herbata
PODWIECZOREK: nektarynka
CZWARTEK 17.06
Zupa mleczna z kluskami lanymi
Chleb orkiszowy, żytni, bułka grahamka, pasta z awokado, wędlina drobiowa, papryka
Arbuz
Herbata
PODWIECZOREK: soczek 100%
PIĄTEK 18.06
Kawa mleczna
Chleb żytni, razowy, bułka wrocławska, polędwica sopocka, ogórek, sałatka jarzynowa
Kiwi
Herbata
PODWIECZOREK: pomarańcza
Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.