JADŁOSPIS obiady

 

Bilans energetyczny

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 19.04

 

 

Zupa brokułowa z grzankami

175,3 kcal

1,7,9

Łazanki z mięsem i koszoną kapustą

345,3 kcal

1,7

Kompot

50 kcal

 

 

WTOREK 20.04

 

 

Zupa zacierka na rosole

168,8 kcal

1,9

Kotlet schabowy z ziemniakami i burakami

384,7 kcal

3,9

Woda mineralna

 

ŚRODA 21.04

 

 

Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą

284,9 kcal

6,9

Pierogi z mięsem

231,09 kcal

1,3,7

Woda mineralna

CZWARTEK 22.04

 

 

Zupa koperkowa na bulionie warzywnym z ziemniakami

144,3 kcal

1,9

Gulasz z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

306,3 kcal

7

Woda mineralna

Jogurt owocowy  115 kcal 7
PIĄTEK 23.04

 

 

Zupa ogórkowa z ryżem na bulionie warzywnym

204,6 kcal

9

Ryba pieczona z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

270,4 kcal

3,4,9

Kompot

50 kcal

 

 

 

JADŁOSPIS śniadania

 

PONIEDZIAŁEK 19.04

Kakao

Pieczywo razowe, wiejskie, bułka z dynią, masło, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, serek naturalny, papryka

Jabłko

Herbata

PODWIECZOREK: pomarańcza

 

 

WTOREK 20.04

Mleko z płatkami

Pieczywo orkiszowe, chleb żytni, masło, wędlina, ser żółty, rukola, pomidor

Banan

Herbata owocowa

PODWIECZOREK: ciastko owsiane

 

ŚRODA 21.04

Kawa zbożowa

Pieczywo wiejskie, bułka wrocławska, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, serek ziołowy

Winogron

Herbata z cytryną

PODWIECZOREK: kiwi

 

CZWARTEK 22.04

Mleko

Pieczywo razowe, wiejskie, bułka z dynią, masło,s er biały, dżem

Melon

Herbata

PODWIECZOREK: jabłko

 

PIĄTEK 23.04

Zupa mleczna z kaszą manną i owocami suszonymi

Pieczywo żytnie, chleb pasterski, bułka ciemna, masło, baton drobiowy, ogórek kiszony, papryka

Mandarynka

Herbata

PODWIECZOREK: serek waniliowy

 

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Published On: 19 kwietnia, 2021