JADŁOSPIS obiady
Bilans energetyczny |
Alergeny |
|
PONIEDZIAŁEK 19.04 |
|
|
Zupa brokułowa z grzankami |
175,3 kcal |
1,7,9 |
Łazanki z mięsem i koszoną kapustą |
345,3 kcal |
1,7 |
Kompot |
50 kcal |
– |
|
|
|
WTOREK 20.04 |
|
|
Zupa zacierka na rosole |
168,8 kcal |
1,9 |
Kotlet schabowy z ziemniakami i burakami |
384,7 kcal |
3,9 |
Woda mineralna |
– |
– |
|
||
ŚRODA 21.04 |
|
|
Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą |
284,9 kcal |
6,9 |
Pierogi z mięsem |
231,09 kcal |
1,3,7 |
Woda mineralna |
– |
– |
CZWARTEK 22.04 |
|
|
Zupa koperkowa na bulionie warzywnym z ziemniakami |
144,3 kcal |
1,9 |
Gulasz z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym |
306,3 kcal |
7 |
Woda mineralna |
– |
– |
Jogurt owocowy | 115 kcal | 7 |
PIĄTEK 23.04 |
|
|
Zupa ogórkowa z ryżem na bulionie warzywnym |
204,6 kcal |
9 |
Ryba pieczona z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty |
270,4 kcal |
3,4,9 |
Kompot |
50 kcal |
– |
JADŁOSPIS śniadania
PONIEDZIAŁEK 19.04
Kakao
Pieczywo razowe, wiejskie, bułka z dynią, masło, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, serek naturalny, papryka
Jabłko
Herbata
PODWIECZOREK: pomarańcza
WTOREK 20.04
Mleko z płatkami
Pieczywo orkiszowe, chleb żytni, masło, wędlina, ser żółty, rukola, pomidor
Banan
Herbata owocowa
PODWIECZOREK: ciastko owsiane
ŚRODA 21.04
Kawa zbożowa
Pieczywo wiejskie, bułka wrocławska, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, serek ziołowy
Winogron
Herbata z cytryną
PODWIECZOREK: kiwi
CZWARTEK 22.04
Mleko
Pieczywo razowe, wiejskie, bułka z dynią, masło,s er biały, dżem
Melon
Herbata
PODWIECZOREK: jabłko
PIĄTEK 23.04
Zupa mleczna z kaszą manną i owocami suszonymi
Pieczywo żytnie, chleb pasterski, bułka ciemna, masło, baton drobiowy, ogórek kiszony, papryka
Mandarynka
Herbata
PODWIECZOREK: serek waniliowy
Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.