JADŁOSPIS obiady

 

Bilans energetyczny

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 18.01

 

 

Zupa kapuśniak

121,6 kcal

7,9

Makaron z truskawkami i bitą śmietaną

294 kcal

1,7

Kompot

50 kcal

Napój mleczny o smaku czekoladowym 49 kcal 6,7

 

 

WTOREK 19.01

 

 

Zupa rosół z makaronem

168,8 kcal

1,9

Gyros drobiowy z sosem czosnkowym, ryż, surówka z ogórków

373,6 kcal

7

Woda mineralna z cytryną

 

 

ŚRODA 20.01

 

 

Zupa żurek z jajkiem i kiełbasą

154,6 kcal

3,7

Pierogi z twarogiem bananowym

273,6 kcal

7

Kompot

50 kcal

CZWARTEK 21.01

 

 

Zupa kalafiorowa na bulionie warzywnym, pieczywo

174,2 kcal, 76,8 kcal

9

Indyk duszony z warzywami i ziemniakami

285,6 kcal

9

Woda mineralna

Jogurt owocowy 115 kcal 7
PIĄTEK 22.01

 

 

Zupa grysikowa

171,04 kcal

1,7,9

Ryba smażona z pieczonymi ziemniakami, fasolka szparagowa

407,9 kcal

1,3,4

Woda mineralna z cytryną

 

 

 

JADŁOSPIS śniadania

 

PONIEDZIAŁEK 18.01

Bawarka

Pieczywo razowe, bułka ciemna, chleb wiejski, masło, pasta rybna, ogórek kiszony, ser żółty, papryka

Owoce suszone

Herbata

PODWIECZOREK: chrupki kukurydziane

 

 

WTOREK 19.01

Zupa mleczna z owocami

Chleb orkiszowy, bułka z ziarnem, masło, wędlina, sałata, pomidor

Gruszka

Herbata owocowa

PODWIECZOREK: mus jabłkowy

 

ŚRODA 20.01

Bawarka

Pieczywo orkiszowe, bułka ciemna, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewka, serek naturalny

Mandarynka

Herbata z cytryną

PODWIECZOREK: pomarańcza

 

CZWARTEK 21.01

Mleko z kuleczkami miodowymi

Pieczywo razowe, bułka ciemna, masło, ser mozzarella, pasztet z dziczyzną, papryka, ogórek

Banan

Herbata ziołowa

PODWIECZOREK: wafle ryżowe w polewie malinowej

 

PIĄTEK 22.01

Kakao

Pieczywo razowe, bułka wrocławska, masło, dżem, twarożek

Winogron

Herbata

PODWIECZOREK: jabłko

 

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Published On: 17 stycznia, 2021